Peters jul

Oplev julen som i gamle dage! Ribe er en rigtig juleby, og under temaet “Peters Jul i Ribe” er der julehygge, julestemning, julemarkeder, juleaktiviteter, julekalender teater og meget mere i hele byen

Høst- og Kunsthåndværkermarked

Hvert år første weekend i oktober afholdes Høstmarked i Ribe, som er inspireret af Ribes historie som stor markeds by. Allerede i år 800 kom handlende fra hele Europa. Butikkerne i Ribe skaber en hyggelig stemning ved at udstille deres varer på halmballer og andre genstande af ældre dato. Der vil være gode tilbud i hele byen på alle slags varer.

Udover mange gode tilbud er der også mange aktiviteter for hele familien.

Butikkerne holder åbent lørdag kl. 10.00-16.00, og søndag kl. 10.00-15.00.

På kunsthåndværkermarkedet er der professionelle kunstner fra hele landet og kvaliteten er i højsæde.

Kunsthåndværkermarked af holdes i Sct. Catharinæ kloster, Det gamle rådhus og Domkirkens Processionsgang. Der er åbent begge dage kl. 10.00-16.00.

Høst- og Kunsthåndværkermarked er et I rivende udvikling og besøges år efter år af flere og flere lokale og turister.

Kulturnat

Ribes kulturnat- Skal opleves

Søndag I uge 41 kan I hvert år opleve den store Kulturnat I Ribe, som er noget helt specielt. Alt elektrisk lys slukkes I Ribe, som omdannes til et stort skuespil, hvor butikker og foreninger danner rammen om de enkelte års temaer. Midderladerbyen træder ekstra I karakter denne aften med skuespil, musik, kunst, og historier I de brostensbelagte gader.

Internationalt Vikingemarked

Danmarks største og meste autentiske Vikingemarked

Ribe Vikingecenter danner ramme om et 6 dages internationalt vikingemarked, det største og mest populære i Danmark. Hundredevis af vikinger fra Skandinavien og det øvrige Europa valfarter til Ribe, og det er de absolut ypperste håndværkere, der sælger alt, hvad et vikingehjerte kan begære.
Markedsstemningen er pragtfuld med hestevrinsk, smedeslag, musik, krigerkampe, bueskydning, vikingemad og handel ved de mange boder.

Du kan være viking for én dag, og deltage i rigtig mange af de programlagte events.

Eksotiske varer og fremmede tungemål fra dengang for 1000 år siden vil man kunne opleve på Ribe VikingeCenter, der besøges af håndværkere og købmænd fra fjerne egne. Man kan opleve, hvordan handlen med kvæg foregik i vikingetiden, og så er der lige historien om Ribe-vikingernes dramatiske kamp for kontrollen med den driftige markedsplads. Dette skuespil involverer en stor, barsk krigertrup, og publikum vil blive vidne til et slag uden lige.

Tulipanfest

Hvert år i maj byder Ribe til byfest i form af Tulipanfest.
Hovedattraktionen er Tulipanoptoget gennem Ribes gader, hvor forskellige foreninger deltager med tulipanpyntede vogne. Derudover byder Tulipanfest på Tivoli, kræmmermarked og festtelt med koncerter.

Den store Tulipanfest i Ribe foregår i år i Stor Bededagsferien fra 11 – 14. maj 2017.

Der er god stemning og masser af god musik på gader og stræder, samt naturligvis liv og glade dage på tivolipladsen og i det store øltelt.

Tulipanoptoget er søndag d. 14/5 2017.

Vadehavs Lammefestival

Eksperter har udtalt at vadehavs lam er nogle af de bedste lam i verden, så derfor hyldes lammene nu med en festival. Idegruppen har i denne sammenhæng arrangeret forskellige aktiviteter og kolonariske oplevelser.

Fra 1. til 15. juni hvert år byder Lammefestivalen på oplevelser for hele familien. Oplev lammenes verden hos turistattraktioner og lammeproducenter, smag spændende retter med vadehavslam, og få endda lammekød og specialiteter med hjem til senere nydelse.

Ribe by Night 2/6 2017

Forberedelserne til Ribe by Night er i fuld gang. Temaet varierer fra år til år men der er naturligvis masser af gode handler indtil kl. 23. Alt afsluttes sædvanen tro med et stort festligt fyrværkeri på Skibbroen kl.23.

Skt. Hans fest i Ribe

Traditionen tro afholdes Sankt Hans bål ved Skibbroen/hovedengen i Ribe.

Kl. 20.30 Åbnes for salg af øl, vand m.m.

Kl. 21.45 Båltale ved sognepræst Torben Bramming

Kl. 22.00 Tændes bålet og heksen sendes afsted over åen.

Ribe Jazzfestival

Igen åbner vi dørene til Ribe Jazzfestival – i den ældste by i Danmark.

I slutningen af juli vil de hyggelige brostensbelagte gader og stræder genlyde af blide, smægtende, æggende, hidsige jazztoner, som bliver spillet, jammet, trompeteret og udbasuneret fra de talrige stemningsfyldte pladser og spillesteder.

Vi synes vi har samlet en smuk buket af jazz´ens mange forskellige stilarter og udtryk, så der er noget for enhver smag.

Det fælles udgangspunkt er, at kvaliteten skal være i højsædet. Ypperlige musikere fra den hjemlige jazzscenes superliga mødes og spiller sammen på kryds og tværs i forskellige konstellationer og sammenhænge. Alt sammen krydret med gæsteoptræden af spændende udenlandske navne. 

Hvem der spiller hvor og hvornår, samt en detaljeret præsentation af de enkle bands, kan i læse mere om i programmet på vores hjemmeside.

Oplev tre dages festivalstemning i den helt specielle atmosfære og ramme, som Ribe frembyder. Slå lyttebøfferne ud, tag på musikalsk krydstogt og opdagelse, lad dig beruse, hengive, forføre – og måske sågar også udfordre.

Ribe Dyrskue

Danmarks smukkeste dyrskue finder sted i Ribe sidste fredag i juli hvert år. Dyrskuet har stor opbakning fra hele egnen og viser hvad Ribe og omegn formår indenfor landbrug, gode fødevarer, handel og kultur. En masse dyr bliver vist frem, og det er altid en oplevelse – specielt for børn.

Skuet bliver afholdt i gåafstand fra Ribe Camping, så dette er en oplagt mulighed for at besøge os og samtidig kunne tage børnene med til en fornøjlig og hyggelig dag i dyrenes tegn.

Vadehavsfestival

Fra 1. september og en måned frem vil vadehavsregionen boble af nutidskunst, når Vadehavsfestivalens otte spændende arrangementer vises fra Tønder i syd til Varde i nord. Der bliver noget for enhver smag, og især fortællinger, lyd- og scenekunst er i fokus denne gang.

Vadehavsområdet sprudler af kultur og kunstnerisk talent, og det skal vises. Vadehavsfestivalen vil gerne være et udstillingsvindue for lokale kulturinstitutioner og udøvende kunstnere, der har noget specielt at byde på.

Ud over de otte fastlagte arrangementer i årets program viser Vadehavsfestivalen i år ca. fem arrangementer, der skabes og vises af lokale kulturinstitutioner og udøvende kunstnere fra vadehavsområdet.

Vadehavsfestivalen afholdes kun hver 2. år.

Vinfestival

Ribe Vinfestival afholdes hvert år første weekend i september som et stort vinmarked i Ribes hyggelige og middelalderlige gågade. Mere end 20 vinimportører giver smagsprøver og fortæller om deres vine, ligesom der er mulighed for smage på forskelligt tilbehør og deltage i vinevents.  Alle kan få en spændende og inspirerende vinoplevelse ved Ribe Vinfestival.
Festivalen er så stort et tilløbstykke at vi anbefaler at bestille plads på Ribe Camping i god tid.

Rued Langgaard Festival

I begyndelsen af september sætter denne festival fokus på musik fra det 19. og 20. århundrede. På festivalen kan I opleve musikdramatik, større orkesterværker, kammermusik, korkoncerter, orgelrecitals, foredrag, kunstnermødes og musikalske happenings.
Foto af: Folmer Iversen