Middelalderlig bykerne

Med sin fornemme status som Danmarks ældste og bedst bevarede by tilbyder Ribe dig en helt enestående atmosfære. Kun få steder i landet ser du som her hele den middelalderlige bykerne bevaret med gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader.

Ribe Domkirke

En af Europas smukkeste kirker og Ribes vartegn. Et besøg her giver mulighed for at opleve både gravmæler og glasmosaikker. Fra det 52 meter høje borgertårn er der en fantastisk udsigt over Ribe og det omkringliggende landskab.

Ribe VikingeCenter

På Ribe Vikingecenter er vikingetiden og vikingerne levende! Mød vikingerne, besøg deres hjem, oplev deres håndværk, prøv at skyde med bue og pil og en hele række andre prøv selv aktiviteter

Ribe Kunstmuseum

Uanset om du er nybegynder eller rutineret i kunstens verden er Ribe Kunstmuseum et besøg værd. Museet genåbnede i 2010 efter en gennemgribende restaurering af den fredede bygning. Ribe Kunstmuseum gør en særlig indsats for, at børnene får en oplevelse og forståelse af kunstens verden.

Sct. Catharinæ kirke og kloster

Bag den smukke Sct. Catharinæ kirke ligger den middelalderlige klostergård som er en del af Danmarks bedst bevarede klosteranlæg. Oplev historiens vingesus, og nyd de smukke bygninger og stilheden i klostergården.

Museet Ribes Vikinger

Her kan man opleve vikingetidens og middelalderens Ribe, som ellers ligger gemt under Ribes gader. Museet rummer tusindvis af ægte fund samt en rekonstruktion af dele af en markedsplads og et vikingeskib, hvor man kan mærke stemningen af hvordan dagligdagen var i Ribe år 800.

Det Gamle Rådhus

Danmarks ældste rådhus, opført før 1496, danner i dag en romantisk ramme for byens borgerlige vielser. Fra 1708 anvendt som byens rådhus, hvor der ind til 2007 blev holdt byrådsmøder. Her kan I bl.a. se portrætter af 16-1900-årenes lens- og amtsmænd samt byens segl, morgenstjerner, bøddelsværd, tommelskruer m.m.

Vægterrundgang

Følg vægteren, når han hver aften fra maj til oktober går sin traditionelle vandring gennem de gamle gader. Hør ham synge vægtersangen og lyt til hans beretning om byens dramatiske historie og de mange seværdigheder undervejs. Turen er gratis.

Byvandringer med guide

Ribe er fuld af fortællinger, dramatisk historie og spændende huse. Tag på en byvandring med en af de dygtige guider og få det hele med. Det er en helt særlig oplevelse, til fods rundt i Ribes gader og stræder.

Gallerier og Kunsthåndværkere

I forhold til sin størrelse er Ribe en af de steder, hvor man finder allermest kunst og kultur. Ribe byder derfor bl.a. på en række gallerier og kunsthåndværkere, hvoraf flere kan inkluderes i en gåtur i Ribes gader.

Restauranter og Caféer

Når det bliver tid til en pause fra oplevelserne byder Ribe på en række hyggelige restauranter og caféer. Også her er der noget for enhver smag – om man ønsker at slukke tørsten i solen, en let frokost eller en lækker middag, om man ønsker lokale specialiteter eller menuer fra fremmede himmelstrøg, Ribe har det hele.

Galgebakken med guide

Plantagen og Galgebakken ved Ribe Camping

I samarbejde med Sydvestjyske Museer gentager vi den spændende guidede tur om heksebrænding, halshugning, stormflod, morskab i Tyrolerpavillionen og meget meget andet i skoven og plantagen lige ved Ribe Camping.

Turen udbydes i juli måned. Turen starter fra receptionen på Ribe Camping, hvor også billetterne købes.

Turen gennemføres på dansk og engelsk