fbpx

Museet Ribes Vikinger

Få historien fortalt, som ligger lige for dine fødder.

Museet Ribes Vikinger ligger smukt placeret centralt i Ribe med udsigt over Ribe Å mod Domkirken. Netop på stedet for grundlæggelsen af Nordens første by (omkring år 700 e. Kr.) fortælles Ribes historie fra vikingetid, middelalder og frem til år 1700.

Udstillingen på Museet Ribes Vikinger viser hvordan Ribe opstod og hvordan byens indbyggere levede, da Ribe var en vigtig handelsby i Europa.
Gennem udstillingerne af de enestående arkæologiske fund kan du opleve Ribes historie fra begyndelsen af 700-tallet og op gennem vikingetiden og middelalderen til ca. år 1700. I årene 710-850 blomstrede vikingernes markedsplads, og museets vikingetids-udstilling er fyldt med smukke genstande fra perlemagerens, bronzestøberens og kammagerens værksteder. Udstillingen om middelalderens og renæssancens Ribe fortæller om hverdagslivets leg, sundhed og sygdom, om klostre og kirker og om den fortsatte rige handel i byen. Historien fortælles på så mange forskellige måder, at både børnefamilien og dem med særlig interesse for historie og arkæologi, kan få en god oplevelse.

Besøg desuden den store museumsbutik, hvor du kan finde brugskunst, smykker, souvenirs og meget andet til folk i alle aldre.

Be Happy Pass

Medbring dit Be Happy Pass og tag på togt, find skatten og få en unik Ribemønt.
Prøv middelalderdragter, blomsterkranse, heste og lanser.

Find vej

Andre oplevelser

Kontakt os

Send os en e-mail og vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt!