fbpx

Ribe By

Med sin fornemme status som Danmarks ældste og bedst bevarede by tilbyder Ribe dig en helt enestående atmosfære. Kun få steder i landet ser man, som her, hele den middelalderlige bykerne bevaret med gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Gennem forår- og sommermånederne afholdes Ribe Classic på Hovedengen hver tirsdag, hvor en masse veteranbiler og deres ejere mødes og viser deres biler frem. Det gamle bymiljø gør shopping turen til en særlig oplevelse, hvor spændende specialbutikker ligger som perler på en snor.

I løbet af sæsonen inviterer byen til mange arrangementer og events f.eks. Ribe By Night, Vikingemarked, Tulipanfest, Folkemusikfestival, Jazzfestival, Torsdagsmatiné, Rued Langgaard Festival, Vinfestival, Høst- og Kunsthåndværkermarked, Ribes Kulturnat og mange flere. Hver onsdag formiddag fra maj til september afholdes torvedag for små og store på Skibbroen. Juleindkøbene er et kapitel for sig. December arrangementerne i den gamle by, gør det ekstra hyggeligt at købe julegaver i Ribe.

Specielt for Børn

Minidyrehaven Ribelund ligger centralt i Ribe i et naturskønt område, og er et dejligt sted for både børn og voksne. I minidyrehaven kan I opleve klappegeder, dådyr, små kænguruer, heste, æsler og en fuglepark. I området findes også en legeplads samt et fugletårn med udsigt over fuglelivet ved Ribe Østerå.

I og omkring Ribe findes der flere gode legepladser. Besøg skovlegepladsen i Tange Skov øst for Ribe, hvor der også er madpakkehus og grillplads. Eller tag forbi Klosterhavens Legeplads på Brorsonsvej, den ligger midt i byen bag ved Sct. Catharinæ Kirke.

GPS løb og Geocaching

I Ribe er der udviklet to GPS løb, som sender jer rundt i Ribe på en lærerig og udfordrende opdagelse. Løbene er målrettet børn fra 6. klasse og op, og GPS’er lejes på turistbureauet. I kan også tage på geocaching og finde skjulte skatte på egen hånd, blot med en smartphone i hånden.

Ribe Fritidscenter og svømmebad

Ribe Svømmehal har en 42 m lang, snoet rutchebane og 1, 3 og 5 m vipper, samt bassiner for baby, børn og voksne. Styrk kondien i Ribe fitnesscenter eller på tennisbanen. Åbent alle dage.

Restauranter og Caféer

Når det bliver tid til en pause fra oplevelserne byder Ribe på en række hyggelige restauranter og caféer. Også her er der noget for enhver smag, om man ønsker at nyde de lokale specialiteter fra området og Nationalpark Vadehavet eller menuer fra fremmede himmelstrøg, Ribe har det hele.

Be Happy Pass

Spis godt og spar samtidig 10% hos: Mongolian Barbeque, Quedens Gård og Pinocchio Ristorante

Mod forevisning af et Be Happy Pass.

Gallerier og Kunsthåndværkere

I forhold til sin størrelse er Ribe et af de steder, hvor man finder allermest kunst og kultur. Ribe byder derfor bl.a. på en række gallerier og kunsthåndværkere, hvoraf flere kan inkluderes i en gåtur i Ribes gader.

Find vej

Andre oplevelser

Kontakt os

Send os en e-mail og vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt!