fbpx

Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum er et af landets ældste og har siden 1891 vist værker af danske kunstnere.

På Ribe Kunstmuseum møder du en samling af dansk kunst fra 1750-1950. I samlingen finder du en række højdepunkter. Fra slutningen af 1700-tallet kan man møde portrætmaleren Jens Juel og hofmaleren Nicolai Abildgaard. De danske guldaldermalere fra første halvdel af 1800-tallet tæller blandt andre C.W. Eckersberg, Christen Købke, Johan Thomas Lundbye og Martinus Rørbye.

Malerier af skagensmalerne Anna og Michael Ancher og P.S. Krøyer er med, og det samme er kunst fra det moderne gennembrud af L.A. Ring og Vilhelm Hammershøi. Fritz Syberg og Peter Hansen tilhører fynbomalerne fra starten af 1900-tallet, og den tidlige modernisme ses med kunstværker af William Scharff, Olaf Rude og Edvard Weie.

Museets samling afrundes med landskaber af Sigurd og Christine Swane samt Oluf Høst og med Cobrakunstneren Egill Jacobsens maskebilleder.

Bygningen fra 1864 er et kunstværk i sig selv. De røde mursten og de lyse sandstensbånd er sammen med de svungne volutgavle kendetegnende for den stilart, der kaldes for Rosenborgstilen.

Museumshaven er et grønt åndehul i Ribe. Haven er offentlig tilgængelig og kan besøges fra kl. 9 og til solnedgang.

Find vej

Andre oplevelser

Kontakt os

Send os en e-mail og vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt!