Oplevelser og seværdigheder i Ribe

RIBE DOMKIRKE

Ribe Domkirke er Danmarks ældste domkirke. Kirken blev bygget for over 800 år siden og er med sin romanske byggestil og spændende historie et yndet turistmål.

Læs mere her

SKIBBROEN I RIBE

Oplev Skibbroen ved Ribe Havn. Skibbroen er et historisk knudepunkt for skibstrafikken fra dengang Ribe var en af landets vigtigste havnebyer i middelalderen og renæssancen.

Læs mere her

SCT. CATHARINÆ
KIRKE & KLOSTER

Besøg en af de ældste og mest velbevarede klosterkirker i hele Skandinavien. Sct. Catharinæ Kirke & Kloster står i dag tilbage som et smukt og historisk billede på tiden før Reformationen.

Læs mere her

RIBERHUS SLOTSBANKE

Oplev Riberhus Slotsbanke i Ribe. I dag er slottet borte, og slotsbanken prydes nu af en statue af Dronning Dagmar, som boede her i starten af 1200-tallet.

Læs mere her

DET GAMLE RÅDHUS

Det Gamle Rådhus i Ribe er Danmarks ældste og stammer helt tilbage fra før 1496. Rådhuset fungerer nu b.la. som museum for besøgende gæster, og her kan man også blive viet.

Læs mere her

JACOB A. RIIS MUSEUM

Besøg Jacob A. Riis Museum og oplev fortællingen om Ribedrengen, der udvandrede til USA i 1870. Her arbejdede han sin vej op til at blive kaldt ”New Yorks nyttigste borger” af selveste præsident Roosevelt.

Læs mere her

HEX – MUSEUM OF WITCH HUNT

Besøg Hex – museet, som ligger lige midt i Ribe. Hør historien om den skræmmende heksefrygt og heksejagt, der herskede i Europa og i 1500- og 1600-tallet.

Læs mere her

RIBE KUNSTMUSEUM

Ribe Kunstmuseum ligger i smukke og historiske omgivelser, og museet er blandt landets ældste af sin slags. Her kan du opleve både danske og udenlandske kunstværker i verdensklasse.

Læs mere her

MUSEET RIBES VIKINGER

På Museet Ribes Vikinger får du fortalt historien om Ribe egnen i vikingetiden. Her kan du gå på opdagelsen i historien om grundlæggelsen af Nordens første by fra omkring år 700 e.Kr.

Læs mere her

RIBE VIKINGECENTER

På Ribe Vikingecenter kan du komme helt tæt på de seje vikinger. Her er også mulighed for selv at blive en del af oplevelsen med forskellige aktiviteter og underholdning.

Læs mere her

MINI DYRHAVEN – RIBELUND

Kom helt tæt på dyrene i Mini Dyrehaven Ribelund. Dyrehaven befinder sig i naturskønne omgivelser, og der er fri adgang året rundt. Oplev dådyr, klappe-geder, æsler, heste, fuglepark og små kænguruer.

Læs mere her

RIBE SVØMMEBAD

Besøg Ribe Svømmebad og nyd en sjov dag i våde omgivelser. Her er også mulighed for afslapning og wellnessbehandlinger samt forskellige tilbud til de aktive såsom vandgymnastik og Aqua Gym.

Læs mere her

VÆGTERRUNDGANG

Følg vægteren og lyt til hans sang og historier når han går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader og fortæller om Ribes historie.

Læs mere her

RIBE CLASSIC

Hils og snak med de lokale, når de på tirsdage mødes med deres mange fine og gamle biler, scootere, motorcykler og knallerter til træf på Hovedengen i Ribe.

GUIDET BYVANDRING

Tag med på rundvisning i Ribe og hør historier og sagn om gamle dage. Turen er inkl. et besøg i enten Ribe Domkirke eller Sct. Catharinæ Kirke og Klostergård.

Læs mere her

TORVEDAG

Hyggeligt marked på Skibbroen i Ribe. Her kan købes alt fra blomster, grøntsager og antikviteter, når de lokale stiller deres boder op.

Læs mere her

GHOSTWALK

Historierne bliver fortalt netop dér, hvor begivenhederne fandt sted    – Hør om Ribes dramatiske begivenheder, kongemord og heksebrænding.

Læs mere her

GALGEBAKKEN I RIBE

Besøg Galgebakken i Ribe Plantage og se hvor hekse-afbrændingen fandt sted. Her blev bl.a. Maren Splid henrettet i 1641 – måske Danmarks bedst kendte “heks”.

Læs mere her