Sort sol

Sort Sol

ET ENESTÅENDE NATURFÆNOMEN

Fra midt august og indtil november kan et af Danmarks fantastiske naturfænomener opleves her i Ribe. “Sort sol” – når 10 tusindvis af stære samles ved solnedgang i marsken og danser smukt ballet på aftenhimlen inden de går til ro i rørskovene. Her dannes de flotteste formationer – og ak og ve hvis en rovfugl skulle få færden af flokken, så skal der endnu mere fart på de små vinger.

De mange stære samler føde i i Nationalpark Vadehavets store spisekammer, inden det store fugletræk flyver mod syd for at undgå de kolde vintermåneder i Danmark.

“Sort sol” kan også opleves ved solopgang, når stærene letter for dagen for at søge føde.

“Sort sol” kan opleves på egen hånd, og i receptionen forsøger vi på bedstevis at guide vores gæster udfra vores lokale viden. Men med en naturvejleder opleves stærene naturligvis også helt tæt på, og med naturvejlederens store viden om Nationalpark Vadehavet indvies man i det enestående dyreliv, som netop er årsagen til at området er valgt til Nationalpark Vadehavet, og på UNESCO´s verdensarv liste.

Vadehavscentrets hjemmeside kan der bookes “Sort Sol” ture med naturvejleder. I mødes i egen bil på udvalgte steder i Ribe, som annonceres ved billetkøb. Herefter køres på vejledning af naturvejlederen ud til stæreflokkene.

Billetter skal bookes på forhånd.